این طرح شامل یک مجموعه از شهرهای پایدار خواهد بود که در جای جای ایران پهناور و در راستای شکوفایی و رشد متوازن استعدادهای سرزمینی بر اساس الگوهای ملی و بومی توسعه روستایی و با شناختی عمیق و همه جانبه از مناطق جغرافیایی مستعد رشد خصوصا در حوزه های مختلف مثل گردشگری، ورزشی، صنعتی، سلامت و غیره قابل اجراست.
آشنایی با طرح مجموعه شهرهای پایدار ایران در شرکت امیدجوانان
شرکت امید جوانان از سال 93 اقدام به انجام مطالعه، طراحی و برنامه ریزی جهت اجرای اولین دهکده المپیک کشور بعنوان اولین شهر از مجموعه شهرهای پایدار ایران نمود تا بتواند بعنوان یک نمونه اجرایی از مجموعه شهرهای پایدار ایران در مناطق مستعد روستایی معرفی شود.
بدیهی است پیشرفت متوازن جوامع روستایی در توسعه ملی، نقش بسیار موثری داشته و پایداری منابع طبیعی، انرژی و امنیت غذایی و پیشرفت پایدار کشور بدون پیشرفت جوامع روستایی که هدف نهایی طرح مجموعه شهرهای پایدار این شرکت میباشد، عملا غیر ممکن می باشد.
از این رو این شرکت برنامه ریزی گسترده ای را جهت اجرای مجموعه شهرهای پایدار ایران نموده تا بتواند بصورت عملی و علمی، نقش موثری را در پیشرفت کشور که از تدابیر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نیز می باشد، ایفا نماید.
این طرح شامل یک مجموعه از شهرهای پایدار خواهد بود که در جای جای ایران پهناور و در راستای شکوفایی و رشد متوازن استعدادهای سرزمینی بر اساس الگوهای ملی و بومی توسعه روستایی و با شناختی عمیق و همه جانبه از مناطق جغرافیایی مستعد رشد خصوصا در حوزه های مختلف مثل گردشگری، ورزشی، صنعتی، سلامت و غیره قابل اجراست.
در این راستا این شرکت در فاز اول اقدام به شناسایی پنج منطقه جغرافیایی مستعد در اطراف کلان شهر شیراز جهت اجرای شهرهای پایدار که در آن تمام الگوهای اسلامی ایرانی پایداری در حوزه های فنی مهندسی رعایت شده، با رویکردهای مختلف گردشگری، ورزشی، سلامت نموده و در میان این 5 منطقه، مطالعات کامل و جامعی را برای احداث اولین شهر گردشگری ورزشی و سلامت ذهن کشور در زمینی به مساحت 3200 هکتار و قابلیت توسعه تا 8500 هکتار نیز انجام ، طراحی و آماده اجرا نموده که در صورت تحقق و اجرای کامل آن، دستاوردهای بسیار کلانی برای جنوب کشور خصوصا استان فارس به ارمغان خواهد آورد و پر واضح است در صورت اجرای این قبیل طرح ها، استان فارس جایگاه برتر و رتبه اول در بکارگیری فن آوریهای نوین، جذب منابع و اجرای طرحهای عمرانی، توسعه زیر ساخت مناطق محروم و رشد پایدار اقتصادی در سطح کشور را بدست خواهد آورد.
جزئیات بیشتری از این شهر را می توانید در مقاله معرفی اولین شهر گردشگری ورزشی ایران به مطالعه نمایید.
این شرکت در فازهای بعدی با هدف پیشرفت پایدار استعدادهای سرزمینی مد نظر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از طریق طراحی و برنامه ریزی جهت احداث این قبیل شهرها، به بررسی و شناسایی استعدادهای پایدار سرزمینی در سایر استانها خواهد پرداخت تا بتواند با احیا و به روز رسانی کهن الگوهای بومی پیشرفت پایدار، گام موثری در توسعه ملی برداشته و بار دیگر توان و سابقه اجرای طرح های پایدار در ایران را به رخ کشورهای منطقه و حتی جهان بکشد.
دستاوردهای کلان طرح مجموعه شهرهای پایدار که حاصل یک دهه تلاش، تجربه و مطالعه شرکت در حوزه پیشرفت پایدار بر اساس کهن الگوهای ایرانی میباشد بدون شک پاسخی است موثر به آنچه در بخشی از الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به آنها اشاره شده که در ادامه به بیان آنها خواهیم پرداخت.
ارجاعات الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت
در بخشی از افق سند مذکور به سلامت محیط زیست، پایداری منابع طبیعی، انرژی و امنیت غذایی با حداقل نابرابری اشاره شده که طرح شهرهای تخصصی و پایدار این شرکت تاثیر بسزایی در تحقق آنها خواهد داشت.
همچنین 8 مورد از تدابیر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به مواردی اشاره دارد که با اجرای طرح شهرهای تخصصی و پایدار این شرکت گام موثری در تحقق آنها برداشته خواهد شد.
بند 18 : ارتقای مهارتهای حرفه ای بومی به فنآوریهای صنعتی با استفاده از دستاوردهای نوین علمی و تجارب تاریخی و احیای بازارهای تولیدی تخصصی مطابق قابلیتهای سرزمین
بند 27 : توسعه فعالیتهای زیربنایی، اقتصادی و اجتماعی و مصرف آب، انرژی و سایر منابع حیاتی متناسب با ظرفیت، حقوق و اخلاق زیستی
بند 29 : کاهش شدت مصرف انرژی و متناسبسازی سهم تولید و مصرف انرژی از منابع انرژی پاک
بند 30 : بسترسازی برای استقرار متعادل جمعیت و توازن منطقه ای در پهنه سرزمین بر مبنای آمایش ملی و تخصیص امکانات و تسهیل و تشویق سرمایه گذاری در بخشهای اقتصادی و فرهنگی مناطق مختلف و توانمندسازی مناطق محروم با توجه به استعدادهای سرزمینی
بند 33 : فعال کردن قابلیتهای سرزمینی و موقعیت ارتباطی ایران از طریق ایجاد زیرساختهای پیشرفته برای تبدیل ایران به قطب راهبردی فرهنگی، علمی، فناوری و اقتصادی
بند 34 : گسترش قطبهای گردشگری طبیعی، فرهنگی، مذهبی و سلامت با محوریت مناطق و مراکز هویت ساز
بند 35 : تأمین امنیت و ایمنی غذا و ترویج تغذیه سالم و ارتقای سازوکارهای نظارت بر تولید و توزیع مواد غذایی و مصرفی
بند 38 : تنظیم نرخ باروری در بیش از سطح جانشینی